USEIN KYSYTTYÄ

Usein kysyttyjä kysymyksiä viemärisaneerauksesta

Tähän olemme keränneet niitä tavallisimpia kysymyksiä, joita asiakkaat usein kysyvät. Tämä siksi, että sinun asiakkaana on helppo saada vastauksia siihen kuinka me PS-Pinnoitus Oy:llä hoidamme viemäripinnoitukset ja mitä etuja TKR-pinnoitteella on käytännössä.

Jos et saa tässä vastausta kysymykseesi, olet enemmän kuin tervetullut kysymään lisää paikan päälle tai voit lähettää kysymyksesi yhteydenottosivun kautta.

Klikkaa kysymystä saadaksesi vastauksen esiin!


Kuinka huonokuntoisten putkien pinnoitus onnistuu?

Viemäriputkien kunto ja korjaustoimenpiteet arvioidaan kuvantamisen jälkeen. Railot, halkeamat ja pienemmät reiät pystytään korjaamaan ennen pinnoitusta. Viemäriputkien kunnostustoimenpiteissä kannattaa olla ”hyvissä ajoin ” liikkeellä, jos valurauta tai betoniputket alkavat olla kymmeniä vuosia vanhoja tai tukkeutumisongelmia esiintyy aika ajoin.


Kuinka pitkän takuun annatte työlle?

Omalle työllemme annamme kahden vuoden takuun, TKR-Marketing Oy:n viemärisaneerausjärjestelmälle annetaan 10 vuoden takuu. Lisäksi PS-Pinnoitus Oy suorittaa takuukuvauksen kahden vuoden kuluttua työn valmistumisesta asiakkaan pyynnöstä.


Tekeekö PS-Pinnoitus Oy viemäriputkien kuvausta ja huuhtelua?

PS-Pinnoitus Oy suorittaa viemäriputkien kuvausta. Käytössämme on perinteisen kameran lisäksi myös 90 asteen kulmalla kuvaava kamera, jonka avulla saadaan tarkistettua myös muhvien ja liitosten reunat sekä syvennykset. Kääntyvän kameran käyttö juuri näissä liitoskohdissa takaa ehjän pinnoituksen. PS-Pinnoitus Oy suorittaa myös viemäriputkistojen huuhteluja. Tilatessasi ongelmallisen viemärin huuhtelun meiltä, selvitämme samalla kertaa syyn viemärin tukkeutumiseen viemärikameran avulla. Huuhtelun lisäksi voimme suorittaa viemärille myös ns. mekaanisen puhdistuksen harjojen tai ”renssin” avulla.


Mitä tapahtuu jos viemäriputki rikkoontuu puhdistettaessa?

Tämä on aina riski puhdistettaessa erittäin vanhoja viemäriputkia mekaanisesti. Viemäripinnoitusmahdollisuus arvioidaan aina tapauskohtaisesti ja työssä noudatetaan varovaisuutta. Jos putket osoittautuvat olevan todella huonokuntoiset, on jäljelle jäävä vaihtoehto usein uusien viemäriputkien vaihtaminen.


Voidaanko lattiakaivoja kunnostaa tai pinnoittaa?

Kyllä voidaan. Valurautaiset tai muoviset lattiakaivot voidaan käsitellä TKR-pinnoitteella. Samalla saadaan tiivistettyä esim. korokerenkaan saumat vedenpitäviksi.


Kuinka pitkä aika omakotitalon pinnoittamiseen tulee varata?

Omakotitalon pinnoittamiseen on syytä varata n. 14 pvä. Kaksi työpäivää menee puhdistamiseen, viisi viemäriputkien pinnoittamiseen ja kaksi päivää lopullisen työn tarkastamiseen kääntyvän kameran kanssa. Jos eteen tulee paikkauksia ym. syntyy siitä helposti pari lisätyöpäivää.


Kuinka nopeasti asiakas saa pyytämänsä tarjouksen?

Asiakas saa tarjouksen yleensä viikon sisällä pyynnöstään.


Mitä vaikutuksia putkiremontilla on asumiseen?

Asiakas voi asua viemäripinnoituksen aikana kotonaan. Veden käyttökatkos on kuitenkin välttämätön koko remontin ajan. Asiakkaalle toimitetaan kemiallinen WC työn ajaksi.


Pinnoitatteko te ilmastointiputket?

Kyllä, ilmastointiputket pinnoitetaan viemäripinnoituksen yhteydessä. Näkyvät putket vaihdetaan muovipintaisiin.


Mitä on TKR-pinnoite?

TKR-pinnoite on kotimainen luonnonöljypohjainen tuote, jonka tutkimus-, kehitystyö ja sovellutukset ovat olleet käynnissä 1980-luvulta lähtien ja jatkuvat edelleen. Helppokäyttöinen, elastinen ja hajuton TKR-Massa suojaa käsiteltävät pinnat kosteudelta, korroosiolta, kulumiselta, syöpymiseltä ja iskuilta. TKR-massa kestää suoloja, liuottimia, emäksiä ja erilaisia happoja. TKR-Massa on joustava, mutta silti sitkeä, vesitiivis (diffuusio avoin / ”hengittävä”) ja antistaattinen. TKR-Massalla käsitelty tuote vaimentaa ääntä ja kestää värähtelyä ja tärinää. TKR-perusmassa on kehitetty 1980- luvulla alunperin maakaasuputken sisäpuoliseen pinnoitukseen ja edelleen sitä on jatkojalostettu teollisuuden kovaa kulutusta vaativiin kohteisiin. Tuotekehittelyn myötä TKR-massaa käytetään nykyään menestyksekkäästi myös viemärisaneerauksissa.

Testituloksia:

►TKR-Putkijärjestelmällä tehty putki täyttää putkiluokka 4 jäykkyysvaatimuksen (4kN/m2).Testausmenetelmä SFS-EN ISO 9969 Testi VTT-S-00838-11

►Jatkuva lämpötilan kesto -40 – +120 °C

►Kovuutta ja joustavuutta voidaan säädellä (jopa 160%)

►Sähköeriste, ei johda sähköä

► Ei haihdu haitallisia kaasuja työstettäessä eikä valmiina tuotteena (hajuton).

►Ohenteita ei käytetä

► Liukas

►Rakennusmateriaalien päästöluokitus M1 RTS (Rakennustietosäätiö)

► Vedeneristys-järjestelmän testaus Sertifikaatti Nro: VTT-C- 4748-09

► Halkeaman silloituskyky erinomainen

► Lattiakaivon ja lattia pinnoitteen liitoksen vesitiiviyden testaus VTT standardi SFS-EN 1253-2/9.1.2

► Vetotesti adheesion tutkimiseen VTT tutkimusselostus n:o TEX 978

► Vetomurtolujuuden ja sitä vastaavan venymän määrittäminen, resistanssi, veden imeytyminen, vesihöyryn läpäisykyky VTT (TEX 9910)

► Happorasitustesti, tartuntalujuuskoe. Betonialan Ohuthiekeskus Oy

► Suolasumutuskokeet, puristuslujuus.